Souvenir

Ordet souvenir kommer ursprungligen från franskan och betyder ”minne”. Souvenir är samtidigt också namnet på Jane Kønigs högsommarkollektion 2020. Inspirationen till Souvenirkollektionen har sitt ursprung i små finurliga föremål och souvenirer som alla är förknippade med speciella platser och händelser i Janes liv. Minnen från en oförglömlig semester, en älskad familjemedlem som inte längre lever och en sedan länge svunnen kärlek. Nu delar Jane Kønig med sig av dessa minnen genom att lansera en kollektion där minnena fångats i vackra och unika smycken.

”Alla liv innehåller ett oändligt hav av upplevelser och berättelser. Dessa erfarenheter är en del av våra personliga historier och människors unika berättelser har alltid väckt min nyfikenhet. Jag älskar att gå på upptäcktsfärd i nya kulturer och miljöer. Det är ett privilegium att få möta nya människor. Jag samlar på upplevelser och bevarar dem i mitt hjärta. Jag samlar alltid på souvenirer som påminner mig om dessa upplevelser och möten. Det kan vara allt från musselskal som jag har samlat på stranden till roliga manicker som påminner mig om stämningar och möten med personer.

Med Souvenirkollektionen hoppas jag att människor kan bära med sig sina minnen och berättelser varje dag, och om mina smycken kan stå i centrum när nya historier och minnen skapas så kan jag som guldsmed inte be om något mer.”

Kollektionen är på sitt sätt mycket opretentiös med sina lekfullt färgade armband och musselskal som leder tankarna till det fria strandlivet. Ändå finns det en djup och förankrad elegans i exempelvis pärlemorns nedtonade elegans. På samma sätt leker berättelserna i de många fina detaljerna, som till exempel den bedårande medaljongen som ger bäraren möjlighet att bära sina mest dyrbara minnen nära inpå sitt hjärta.

18 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
 1. Small Souvenir Heart Pendant, sterling silver
  325,00 kr
 2. Souvenir Hoop, sterlingsilver
  400,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 3. Souvenir Hoop, förgyllt sterlingsilver
  425,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 4. Souvenir Ring, förgyllt sterling silver
  Från 850,00 kr
 5. Souvenir Ring, sterlingsilver
  Från 775,00 kr
 6. Souvenir Medallion, sterlingsilver
  1 550,00 kr
 7. Souvenir Medallion, förgyllt sterlingsilver
  1 700,00 kr
 8. Souvenir Earclip, Sterlingsilver
  Från 850,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 9. Souvenir Earclip, förgyllt sterlingsilver
  Från 925,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 10. Souvenir Earstud, förgyllt sterlingsilver
  450,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 11. Souvenir Earstud, sterlingsilver
  375,00 kr
  Notera att priset är för en styck
 12. Souvenir Anklet, förgyllt sterlingsilver
  Från 550,00 kr
 13. Souvenir Anklet, sterlingsilver
  Från 475,00 kr

18 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering

Jane Kønig Souvenir Collection