One of a kind

One of a kind

Jane Kønigs kärlek till smycken började ta form redan när hon var barn. Hon tillbringade då många timmar med att studera innehållet i sin mors smyckeskrin, och smyckade sig med de många olika smycken som fanns däri. Ända sedan dess har smycken alltid varit en stor del av Janes liv, men drömmen var inte alltid att bli smyckesdesigner. Äventyret bakom varumärket började när Jane började på Danmarks Designskola, där hon skapade accessoarer för sina uppgifter, som ex. smycken och bältspännen. När Jane väl hade avslutat sin utbildning hade metallarbete blivit en del av henne, och hennes barndomsminnen hade väckts till liv igen. Nu visste Jane att smycken skulle vara hennes värld, och varumärket Jane Kønig började ta form.

3 artiklar

Sätt fallande sortering
 1. Pearl Letter Pendant, 18 carat gold
  Från 14 100,00 kr
  Note that the price is for a piece
 2. Slim-3-in-1 Ring, 18 Karats Guld
  Från 11 680,00 kr
  Note that the price is for a piece
 3. Rosecut Diamond Ring
  39 000,00 kr

3 artiklar

Sätt fallande sortering

Jane Kønigs One of a kind

Jane har alltid älskat att skapa vackra och unika smycken i just 18 karats guld, eftersom hon då kan låta sin inspiration och kreativitet flöda fritt, och samtliga smycken har dessutom sin egen vackra historia. Alla unika smycken produceras lokalt i Janes verkstad i Köpenhamn, där hon sitter och tillverkar varje enskilt smycke för hand. Här har alla idéer sitt ursprung och här sker all produktion, och det är även här som Jane känner sig som mest hemma – omgiven av underbara kollegor och en härlig stämning.

Varje enskilt smycke har sin egen vackra och unika historia, som alla har sitt ursprung i Janes resor och möten med olika kulturer och människor. Vissa av smyckena kan framstå som enkla, men bakom dem gömmer sig en historia full av kärlek och inspiration. Inspirationen tar sin utgångspunkt i såväl alla de minnen som Jane har sparat i sitt inre bibliotek som i de stenar Jane har hittat på sina resor utomlands. De många olika stenarna och pärlorna plockas ofta fram innan designprocessen påbörjas, eftersom dessa gömmer på de minnen som Janes designer ofta bygger på.