Underhåll och skötsel


Underhåll av Jane Kønig-smycken
De flesta av Jane Königs smycken är gjorda av sterlingsilver 925s, som antingen är belagt med 18 karats guld, roséguld eller rodium. Smycken behöver underhållas och för att förlänga hållbarheten hos beläggningen rekommenderas det att du tar hand om dina smycken och bär dem med omtanke. I dagligt bruk rekommenderar vi att du följer dessa tips:

Ta alltid av dig smyckena innan du går till sängs.  

Undvik att tvätta händerna med smyckena på och ta alltid av dem innan du duschar, städar, sportar osv..

När du inte bär smyckena rekommenderar vi att du förvarar dem i en förseglad tygpåse, plastpåse eller liknande. På så sätt undviker du att smyckena oxiderar.

Rengör smyckena regelbundet. För detta använder du en mjuk trasa, milt rengöringsmedel och varmt vatten. Obs! håll dina pärlsmycken borta från diskmedel och parfym eftersom de annars kommer att förlora sin lyster.

Smyckena bör tas på som det sista steget i den dagliga skönhetsvården. Parfym, smink, hårspray, lotioner och oljor kan alla skada beläggningen på smyckena.  


Vi råder även våra återförsäljare att dela denna information med sina kunder.

Oxidation
Silversmycken oxiderar med tiden, vilket visar sig som mörka fläckar. Detta är en naturlig process och är därför inte en reklamation.

Du kan rengöra smycket med varmt vatten, en mjuk tandborste och neutralt diskmedel. Om smycket fortfarande är oxiderat, kan man doppa det i flytande silverrengöring i max. 5 sek. Därefter sköljs smycket i vatten och poleras med en mjuk, torr trasa. Processen kan upprepas, men lämna aldrig dina smycken i rengöringsvätskan under längre tid än föreskrivet, eftersom silversmycken med beläggning kan blekna. Obs! Silverrengöring finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Om smycket oxiderar inom 14 dagar, vänligen kontakta oss på tel. +45 33 15 86 87 (tryck 1) eller skicka ett e-postmeddelande till service@janekoenig.dk

Låsguide:
Det är viktigt att Jane Königs estetiska s-lås hanteras korrekt. Vid öppning och stängning av s-låset vrider du försiktigt låset åt sidan. Det ska inte vridas uppåt eller nedåt. På så sätt undviker du att silvret blir slitet och går av. Det är också viktigt att du dubbelkollar att låset är helt stängt så att du undviker att tappa hänget eller själva kedjan. Vi bifogar dessutom en guide för användning av s-låset i alla försändelser.