Underhåll och skötsel


Underhåll av Jane Kønig smycken

Jane Kønig silversmycken är 100% nickelfria.

Majoriteten av Jane Kønigs smycken är gjorda i 925 sterlingsilver, som antingen är pläterade med 18 karat guld, rosaguld eller rodium. Dessa smycken är stämplade JK 925S, som bevis på att dina smycken är 925 sterling silver och skapade av Jane Kønig.

18 karats guldsmycken är stämplade med JK 750.


Smycken vård

Smycken behöver underhåll och för att förlänga bestrykningens hållbarhet rekommenderar vi att du tar hand om dina smycken och bär dem med försiktighet.
För daglig användning rekommenderar vi att du följer dessa tips:

  • Ta alltid bort smycken innan du går och lägger dig.
  • Undvik att tvätta händerna med smyckena på och ta alltid av dem innan du duschar, städar, spelar sport etc.
  • När du inte bär smyckena rekommenderas det att du förvarar smyckena i en sluten tygpåse, plastpåse eller liknande. På så sätt undviker du att oxidera smyckena.
  • Rengör smyckena regelbundet. Använd en mjuk trasa, neutralt rengöringsmedel och ljummet vatten. Obs. håll dina pärlsmycken borta från diskmedel och parfym eftersom de kommer att förlora sin glans.
  • Du kan beställa smyckenrengörings kit från Jane Kønig här >>
  • Smyckena ska läggas till som det sista steget i den dagliga skönhetsrutinen. Parfym, smink, hårspray, lotion och oljor kan skada beläggningen på smyckena.

Vi rekommenderar också våra återförsäljare att dela denna information med sina kunder.

Beläggning

Om du har Jane Kønig smycken med guldplätering är det en 18 karats guldbeläggning som kan slitna över tiden. Vi rekommenderar därför att du tar av dig dina smycken innan du går och lägger dig, badar, tvättar händerna och spelar sport.


Diamanter

I Jane Kønig använder vi huvudsakligen Wesselton SI-diamanter. Vi garanterar att våra diamanter är konfliktfria i enlighet med FN: s resolutioner.


Oxidation

Silversmycken fläckar över tiden, vilket manifesterar sig som mörkfärgade fläckar. Detta är en naturlig process och är därför inte ett klagomål.

Du kan rengöra smyckena med ljummet vatten, en mjuk tandborste och ett neutralt diskmedel. Om smycken fortfarande är oxiderade kan du doppa det i flytande silverrengöringsmedel i högst 5 sek. Skölj sedan smyckena i vatten och sand med en torr och mjuk trasa. Processen kan upprepas, men lämna aldrig dina smycken i rengöringsvätskan längre än föreskrivet, eftersom silversmycken med en beläggning kan tappa färg. Du kan beställa smyckenrengörings kit från Jane Kønig här >>

Om smycken oxiderar inom 14 dagar måste du kontakta vår kundtjänst på telefon +45 33 15 86 87 (nyckel 1) eller skicka ett mail till service@janekoenig.dk

Låse

Det är viktigt att Jane Kønigs estetiska s-lås behandlas korrekt. När du öppnar och stänger s-låset, vrid låset försiktigt åt sidan och inte upp eller ner. På så sätt undviker du att silver slits och spricker. Det är också viktigt att du dubbelkontrollerar att låset är helt stängt så att du undviker att förlora antingen hänget eller själva kedjan. Vi bifogar också en guide för hantering av s-låset i alla transporter.


VIDEO: Hur man rengör Jane Kønig smycken