SMYCKEN FÖR ALLA TILLFÄLLEN

SMYCKEN FÖR ALLA TILLFÄLLEN
Laddar... 102 view(s)

SMYCKEN FÖR ALLA TILLFÄLLEN

Ett smycke kan säga mer än tusen ord, men vad säger du egentligen med ett smycke som present? Lär dig mer om de olika smyckenas budskap.

Vi har burit smycken i tusentals år, och de har traditionellt använts för att signalera rikedom och makt. Men så är det inte längre. Idag har de flesta råd med smycken. Om du ger någon ett smycke i present signalerar du i första hand kärlek. Ett smycke är vackert och tidlöst, och ofta kommer vi att förknippa ett smycke med en person eller ett tillfälle i vårt liv. Men det är viktigt att rätt smycke väljs, eftersom det inte ärlikgiltigt om du väljer en fingerring eller ett halsband– eller om smycket är av guld, silver eller diamanter.

Ringen – till en speciell person
Ringen har historiskt signalerat allianser, status och t.o.m. lite magi. Tänk bara på Odens guldring Draupner eller de mytiska ringarna i Tolkiens romaner.
En ring är därför en symbol för kärlek och sammanhållning – att man vill något allvarligt.

En enkel ring prydd med en diamant är ex. den klassiska förlovningsringen, så om du inte är på friarstråt kanske du istället ska välja en minimalistisk eller skulptural ring i silver eller guld.

Halsbandet – nära hjärtat
Ett halsband är en annan vacker symbol för kärlek. Halsbandet kan ha många olika längder, men oavsett längd bärs det nära hjärtat – och är därför en självklar gåva till någon du tycker särskilt mycket om.

Välj en enkel och tidlös kedja i guld eller silver och ge den ett personligt uttryck med ett hängsmycke som passar mottagaren – det kan vara bokstäver, symboler eller siffror.

Örhängen – den säkra presenten
Om du vill vara på den säkra sidan väljer du ett par vackra örhängen – de är alltid en hit. Storleken behöver inte anpassas, de kan bäras av alla och signalerar inget som kan missförstås av varken mottagaren eller resten av världen.

Välj ex. ett par klassiska små öronstift med en liten pärla, sten eller diamant, eller kanske ett par mer skulpturala örhängen, om hon inte är rädd för att sticka ut.

Armband – för smyckesälskaren
Ett armband är den perfekta presenten till henne som älskar smycken. Armband kan kombineras på många olika sätt, och du kan mycket väl bära flera armband på samma handled och blanda färger, stil och uttryck.

Ett enkelt och stilrent armband i silver eller guld är en säker hit, men du kan också våga dig på mer kontrasterande armband som blandar olika designer och material.

 

Hitta smycken här ...